Kolonie 2017

12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187197207   >

Niepełnosprawni stworzyli ogródek i ścieżkę sensoryczną

Autor: Admin Dodano: środa, 09 sierpnia 2017 - 11:50

Już od dawna ludzie wykorzystują bezpośredni kontakt z przyrodą w terapii oraz medycynie. Znają naturalne właściwości roślin, hodują zioła oraz zakładają ogrody, parki i ogródki o różnym przeznaczeniu. Ogrody pełnią funkcję estetyczną, użytkową, ale również tak jak w naszym projekcie „Krok ku samodzielności III” edukacyjną i terapeutyczną.

505 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niepełnosprawni stworzyli ogródek i ścieżkę sensoryczną' (6555 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacje z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 sierpnia 2017 - 16:35

Od 3 do 18 lipca br. w ośrodku „Arka” w Orzyszu wypoczywały dzieci z terenu diecezji ełckiej. Łącznie, w dwóch turnusach uczestniczyły 134 osoby. Każdy z turnusów trwał 8 dni.

214 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z Caritas Diecezji Ełckiej' (2403 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 02 sierpnia 2017 - 07:15

Na mocy umowy z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2016/2017 mogła objąć pomocą 20 uczniów w ramach Programu ,,Skarbonka Skrzydeł’’.
,,Skrzydła’’ jest to ogólnopolski program skierowany do uczniów szkół podstawowych, gimnazjów oraz szkół ponadgimnazjalnych, realizowany przez diecezjalne Caritas we współpracy z Caritas Polska. Jest on programem pomocy długoterminowej, którego celem jest niesienie pomocy dzieciom oraz młodzieży, które z powodu złej sytuacji materialnej rodziny nie mają równych szans edukacyjnych, tak jak ich rówieśnicy z zamożnych rodzin.

79 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne dzieci z diecezji ełckiej zostały „uskrzydlone” dzięki ,,Skarbonce Skrzydeł 2016/2017”' (2126 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poetyckie zmagania Polonusów w Orzyszu

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 lipca 2017 - 11:20

Słońce, wysoka temperatura, wiatr rozwiewający włosy….idealne warunki by pójść na plażę. Takie było założenie. Jednak aura tego roku jest bardzo kapryśna i kolejny raz spłatała figla kolonistom odpoczywającym w ośrodku kolonijnym Arka w Orzyszu.

157 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poetyckie zmagania Polonusów w Orzyszu' (1799 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Legalna praca w Niemczech - kurs językowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 lipca 2017 - 11:05

Rozpoczynamy nabór na kolejny kurs języka niemieckiego w ramach projektu „Wyjść z szarej strefy”, który jest skierowany do osób zainteresowanych podjęciem legalnej pracy w Niemczech w charakterze opiekunki osób starszych lub pomocy domowej. Rozpoczęcie kursu w październiku 2017r. w placówce Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

62 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Legalna praca w Niemczech - kurs językowy' (315 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187197207   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU