Temat: Skrzydła

12   >

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 lipca 2018 - 11:20

Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2017/2018 objęła pomocą 30 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. Dzięki otrzymanemu wsparciu dzieciom zostały zakupione przybory szkolne, podręczniki, obuwie, odzież, drobny sprzęt komputerowy oraz opłacone zajęcia edukacyjne m.in. nauka języka angielskiego, pływania i tańca. Dzieci mogły również skorzystać z wycieczki szkolnej czy też biwaku klasowego.

Skrzydła
160 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne dzieci z diecezji ełckiej zostały uskrzydlone dzięki ,,Skarbonce Skrzydeł 2017/2018”' (1425 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rozpoczął się kolejny rok szkolny z Programem Stypendialnym Skrzydła

Autor: Admin Dodano: czwartek, 09 listopada 2017 - 07:20

Program Skrzydła polega na systematycznym wsparciu materialnym uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych oraz ponadgimnazjalnych dzięki któremu zwiększa się ich szanse edukacyjne. W roku szkolnym 201 7/2018 pomocą stypendialną zostało objętych 35 uczniów, w tym 30 dzięki umowie z Caritas Polska.

Skrzydła
203 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozpoczął się kolejny rok szkolny z Programem Stypendialnym Skrzydła' (1469 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SKRZYDŁA – POMOC UCZNIOM W NAUCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

Caritas Diecezji Ełckiej od 2006 roku, na terenie diecezji, koordynuje ogólnopolski program ,,Skrzydła’’. Polega on na systematycznym wsparciu materialnym uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalnych, dzięki któremu zwiększa się ich szanse edukacyjne. Aktualnie programem objętych 25 uczniów, w tym 20 dzięki umowie z Caritas Polska – Skarbonka Skrzydeł 2015/2016. Mimo wsparcia tej grupy uczniów, wielu wciąż oczekuje na pomoc.

Skrzydła
300 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SKRZYDŁA – POMOC UCZNIOM W NAUCE' (1960 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 lutego 2015 - 09:00

Dzięki umowie podpisanej z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2014/2015, objęła pomocą 15 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł’’.
,,Skrzydła” to ogólnopolski program skierowany do uczniów szkół podstawowych, gimnazjów oraz szkół ponadgimnazjalnych, realizowany przez diecezjalne Caritas we współpracy z Caritas Polska. Program oferuje pomoc długoterminową dzieciom, które z powodu złej sytuacji materialnej i rodzinnej nie mają równych szans edukacyjnych czy też nie mogą skoncentrować się na lekcjach, bo są głodne.

Skrzydła
439 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne dzieci z diecezji ełckiej zostały uskrzydlone dzięki ,,Skarbonce Skrzydeł 2014/2015”' (2988 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 stycznia 2014 - 14:33

W Polsce aż 30,8 % osób zagrożonych wykluczeniem społecznym stanowią dzieci do 17 roku życia. Dzieciństwo w biedzie wiąże się z brakiem zabawek, odzieży, przyborów szkolnych oraz jedzenia. Aby zapobiegać tym negatywnym zjawiskom Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w Programie „Skrzydła”.

Co to jest program ,,Skrzydła’’ i w jakim celu on powstał?

Skrzydła
2997 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zachęcić wszystkich ludzi dobrej woli o włączenie się w realizację programu,, Skrzydła’'. ' (5688 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

12   >