Kolonie 2017

Temat: Skrzydła

Rozpoczął się kolejny rok szkolny z Programem Stypendialnym Skrzydła

Autor: Admin Dodano: czwartek, 09 listopada 2017 - 07:20

Program Skrzydła polega na systematycznym wsparciu materialnym uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych oraz ponadgimnazjalnych dzięki któremu zwiększa się ich szanse edukacyjne. W roku szkolnym 201 7/2018 pomocą stypendialną zostało objętych 35 uczniów, w tym 30 dzięki umowie z Caritas Polska.

Skrzydła
69 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozpoczął się kolejny rok szkolny z Programem Stypendialnym Skrzydła' (1469 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SKRZYDŁA – POMOC UCZNIOM W NAUCE

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

Caritas Diecezji Ełckiej od 2006 roku, na terenie diecezji, koordynuje ogólnopolski program ,,Skrzydła’’. Polega on na systematycznym wsparciu materialnym uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalnych, dzięki któremu zwiększa się ich szanse edukacyjne. Aktualnie programem objętych 25 uczniów, w tym 20 dzięki umowie z Caritas Polska – Skarbonka Skrzydeł 2015/2016. Mimo wsparcia tej grupy uczniów, wielu wciąż oczekuje na pomoc.

Skrzydła
231 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SKRZYDŁA – POMOC UCZNIOM W NAUCE' (1960 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 lutego 2015 - 09:00

Dzięki umowie podpisanej z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2014/2015, objęła pomocą 15 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł’’.
,,Skrzydła” to ogólnopolski program skierowany do uczniów szkół podstawowych, gimnazjów oraz szkół ponadgimnazjalnych, realizowany przez diecezjalne Caritas we współpracy z Caritas Polska. Program oferuje pomoc długoterminową dzieciom, które z powodu złej sytuacji materialnej i rodzinnej nie mają równych szans edukacyjnych czy też nie mogą skoncentrować się na lekcjach, bo są głodne.

Skrzydła
378 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne dzieci z diecezji ełckiej zostały uskrzydlone dzięki ,,Skarbonce Skrzydeł 2014/2015”' (2988 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 stycznia 2014 - 14:33

W Polsce aż 30,8 % osób zagrożonych wykluczeniem społecznym stanowią dzieci do 17 roku życia. Dzieciństwo w biedzie wiąże się z brakiem zabawek, odzieży, przyborów szkolnych oraz jedzenia. Aby zapobiegać tym negatywnym zjawiskom Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczy w Programie „Skrzydła”.

Co to jest program ,,Skrzydła’’ i w jakim celu on powstał?

Skrzydła
2921 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zachęcić wszystkich ludzi dobrej woli o włączenie się w realizację programu,, Skrzydła’'. ' (5688 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci z Diecezji Ełckiej uskrzydlone dzięki „Skarbonce Skrzydeł”

Autor: Admin Dodano: środa, 18 grudnia 2013 - 20:57

Dzięki umowie z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2013/2014, mogła objąć pomocą 5 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. Nasi uczniowie, którym została udzielona pomoc, na co dzień nie żyją w środowisku dotkniętym uzależnieniem alkoholowym któregoś z rodziców, wychowują się w rodzinach prawidłowo funkcjonujących, lecz z powodu długotrwałego bezrobocia rodziców czy też wielodzietności nie mogą mieć zapewnionej realizacji podstawowych potrzeb bytowych dnia codziennego.

Skrzydła
1964 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Diecezji Ełckiej uskrzydlone dzięki „Skarbonce Skrzydeł” ' (961 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU