Temat: Warsztaty i szkolenia

12345678910   >

Szkolenie podnoszące kwalifikacje „Podstawy obsługi komputera”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 lipca 2011 - 12:36

W dniach 14-20 czerwca br. w ośrodku Caritas w Orzyszu odbyło się szkolenie podnoszące kwalifikacje „Podstawy obsługi komputera” zorganizowane w ramach projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II”. Wzięło w nim udział sześciu beneficjentów projektu: dwie kobiety i czterech mężczyzn.

Warsztaty i szkolenia
2097 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie podnoszące kwalifikacje „Podstawy obsługi komputera”' (1246 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
STAŻ- EFEKTYWNA FORMA AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ RUCHOWĄ

Autor: Admin Dodano: czwartek, 17 marca 2011 - 14:58

211 osób skorzystało ze stażu – formy pomocy dostępnej w biurach dla osób niepełnosprawnych w całej Polsce realizujących projekt Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w partnerstwie z Caritas Polska, Fundacją Aktywnej Rehabilitacji "FAR", Fundacją Polskich Kawalerów Maltańskich w Warszawie POMOC MALTAŃSKA oraz Stowarzyszeniem Przyjaciół Integracji pt. "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II".

Warsztaty i szkolenia
2473 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'STAŻ- EFEKTYWNA FORMA AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ RUCHOWĄ ' (2322 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Migawka – 3 dni z życia Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 12:40

W grudniu 2010 roku Gołdapski WTZ zamyka roczny program terapeutyczno-rehabilitacyjny z osobami niepełnosprawnymi z terenu gmin Banie Mazurskie, Dubeninki oraz Gołdap. Już od października zajęcia Warsztatu zdeterminowane były przygotowaniami do świąt Bożego Narodzenia. Pracownia Biblioteczno-Teatralna pod kierownictwem instruktorki pani Doroty Łasicy przygotowała „Jasełka”, w których biblijne postacie zagrali wszyscy uczestnicy WTZ.

Warsztaty i szkolenia
2526 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Migawka – 3 dni z życia Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi' (2510 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ostatnie warsztaty dla niepełnosprawnych w 2010 roku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 grudnia 2010 - 14:01

W dniach 1-7 grudnia 2010 br. w ośrodku Caritas Diecezji Ełckiej w Orzyszu odbyły się warsztaty poszukiwania pracy „na miejscu” dla osób niepełnosprawnych ruchowo. Wzięło w nich udział dziesięć osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności w wieku 19-51 lat, w tym 5 kobiet i 5 mężczyzn.

Warsztaty i szkolenia
3116 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ostatnie warsztaty dla niepełnosprawnych w 2010 roku' (1587 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 października 2010 - 12:47

61 osób z niepełnosprawnością ruchową ukończyło już warsztaty aktywizacji zawodowej organizowane przez Caritas w 7 Biurach Projektu Caritas Polska w całym kraju od stycznia 2010 roku. Do tej pory najwięcej osób – po 10 uczestniczyło w warsztatach w Orzyszu i Włocławku.

Warsztaty i szkolenia
2646 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CARITAS PROWADZI WARSZTATY AKTYWIZACJI ZAWODOWEJ DLA OSÓB Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ RUCHOWĄ' (2424 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

12345678910   >